Цачева: Гражданите няма да повярват, че кабинетът на Борисов не се бори с корупцията

Социалистите поискаха и получиха почивка, за да дойде премиерът

[ad id=“263680″]

„Българските граждани няма да ви повярват, че нищо не се прави от кабинета Борисов срещу корупцията“, отвърна на Корнелия Нинова правосъдната министърка Цецка Цачева. Тя първа министрите в кабинета взе думата, за да се противопостави на аргументите на БСП за вот на недоверие за несправяне с корупцията.

Това е дълбоко невярно твърдение, репликира Цачева след изказването на Корнелия Нинова. По думите й е спекулативно социалистите да твърдят, че правителството не искало да противодейства на корупцията, Цачева обвини вносителите на вота, че внушават дълбоко невярна теза.

[ad id=“218001″]

Борбата не може да се води кампанийно, а ежедневно и като системи от политики, опонира тя. И изреди направеното досега по темата, като не спести статистиката на ВКС за това, че съдени за корупция, длъжностни престъпления, за злоупотреба със служебно положение присвоявания и други са били 17 народни представители, 40 висши чиновници от изпълнителната власт и други организации, 22 магистрати, петима шефове на държавни фирми и общо 57 дела за корупция.

[ad id=“218548″]

„Данните показват, че има воля, правителството може, правителството изпълнява стратегическите документи и ангажиментите си последователно, системно и комплексно – да се противопоставя на това уродливо явление“, заключи Цачева. „Дайте своя принос, господа от левицата, с предложения за политики, за каквито не сме се сетили, но бъдете добронамерени“, протегна ръка бившата шефка на парламента.

Резюме на речта на Нинова: ТУК

 


image0 (9K)