9-годишното момче от Кардам е починало от зазидана в стените отрова

Отравяне от силни промишлени химикали, поставени срещу гризачи в стената на стаята. Това е основната версия на разследващите за смъртта на 9-годишното момченце от Кардам. Новината съобщи главният прокурор Сотир Цацаров.

9-годишния Стефан почина в болница, а две от сестрите му също бяха приети в много тежко състояние.

Цацаров обясни, че са готови съдебно-химическата, токсикологичната и съдебно-медицинската експертизи. И допълни, че всички са станали свидетели на недобрите битови условия на семейството.

„Причината е свързана и с тези недобри битови условия”, каза главният прокурор.

Цацаров обясни, че от къщата на семейството са иззети химически препарати с изключително силно действие, които се използват в промишлеността за борба с вредители.

„Основната версия, по която се работи, е, че тези препарати в конкретния случай са били използвани за унищожаване на гризачи в самото помещение. Те са били поставени в отвори, които са зазидани с кал в стената. Според една от водещите хипотези на експертите става дума за много силно действащи промишлени отрови, които са били в изключителна близост до леглото на детето. В резултат на това е настъпило силно отравяне и то дори от самото вдишване и непосредствената близост на отровите”, обясни Цацаров.


image0 (9K)