Цацаров: Опитът за убийство на данъчния инспектор е свързан с работата му

„Посегателството и опитът за убийство на Иво Стаменов от НАП не е свързан с личния му живот.

Свързано е с изпълнението на служебните му задължения и е свързано с това, че те са били изпълнявани съвестно“, каза главният прокурор Сотир Цацаров.

[ad id=“263680″]

„Това посегателство е сигнал към всички негови колеги и към всички, които работят за държавата“, подчерта Цацаров. Той добави, че „държавата ще отговори твърдо“ на това престъпление.

Цацаров съобщи още, че в разследването е ангажиран възможно най-добрият екип от столична дирекция. „Държавата ще трябва да покаже, че е на мястото си и че е в състояние да защити тези, които работят за нея“, подчерта още главният прокурор.

„За мен и за колегите ми това е шок. Това не е посегателство срещу наш колега, човек от НАП, това е посегателство срещу държавността“, заяви от своя страна изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова. „Решени сме да стигнем до края. Да открием не само извършителя, а и този, който е направил поръчката“, категоричен е вътрешният министър Валентин Радев.

Припомняме, че 43-годишният Иво Стаменов беше прострелян на 18 декември на ул. „Дунав” в центъра на София. Той е настанен във Военномедицинска академия.


image0 (9K)