Цацаров: Моята цел ще бъде да събудя от съня антикорупционната комисия

Групата на „Обединени патриоти“ ще подкрепи Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ. Това стана ясно след срещата с настоящия главен прокурор, съобщава БНТ.

„Моята цел ще бъде да събудя от съня антикорупционната комисия. Ще дам конкретни предложения. Не е моя работа да предлагам изменения в закона. Моята работа ще бъде председател на комисия. Не е работа на комисията да предлага изменения на закон, макар той да има несъвършенства. Няма да скрия мнението си за всичко онова, което трябва да бъде направено като изменения в закона“, сподели Цацаров.

„Ако БСП и другата позиция се изчистят от политическия момент, ще се стигне до прагматично решение. Лично аз не мисля, че този модел е най-работещия. Имало е среща с БСП, казал съм какво мисля, не съм променил и сега. Комисията действа по закон. Ако мотива е, че този, който избира, не може да бъде разследван, може би трябва да се преосмисли“, каза още Цацаров.

Относно разследването за починалото 3-годишно момченце, гл.прокурор сподели: „Действия по разследването се извършват и в момента, вчера е иззета медицинската документация на всички медицински заведения. Резултатите от аутопсията и началните резултати са иззети, разпитани са родителите на детето и на други деца. От родителите са иззети записи от телефонните им апарати, които ще допринесат за разкриване на истината. Ще последват разпити на всички медицински лица на трите болници. Ще се изиска съдебно-медицинска експертиза. Нека от този случай не правим обобщение за качествата на всички медицински специалисти. Документация и данни за предни лечения или медицински действия преди посещаване на медицинските заведения ще бъдат иззети днес“.

„Коленичи се в два случая – за да молиш Господ и за да отдаваш почит за загиналите. Един човек нищо не решава, трябва да сме оптимисти за всичко, а не за мен“, завърши Сотир Цацаров.


image0 (9K)