Хърватия смачка Аржентина с Меси

Хърватия победи Аржентина с 3:0. Възпитаниците на Златко Далич надиграха категорично своя съперник и успяха да се класират за 1/8-финалите преди последния си мач в група „D“ срещу Исландия. За аржентинците от огромна важност е утрешната среща между Исландия и Нигерия, за да се разбере дали „гаучосите“ ще могат да се борят за място в елиминационната фаза.

Първата възможност в срещата се откри пред хърватите, когато Перешич проби от ляво и отправи удар по земя, но Кабайеро изби в корнер.

В 10-ата минута сантиметри не достигнаха на Меси да отклони балонно подаване над хърватската защита. Мигове по-късно Максимилиано Меса стреля, но ударът му беше блокиран от Ловрен.

След 20 минути игра Марос Акуня центрира в наказателното поле на „шахматистите” и изненадващо уцели напречната греда на Субашич.

Марио Манджукич не успя да отбележи с глава след половин час игра. От чиста позиция нападателят на Ювентус прати топката в аут.

[ad id=“225664″]

До края на полувремето играта се водеше в центъра на терена и нямаше нови опасности пред двете врати.

Първата възможност през втората част беше за Аржентина. Агуеро стреля в ръцете на Субашич.

В ответната атака безобразна грешка на Кабайеро позволи на Анте Редич да открие резултата в срещата. 1:0 за Хърватия.

Сампаоли реагира веднага и направи две бързи смени.

[ad id=“263680″]

Аржентина започна да атакува. В 62-ата минута „гаучосите” бяха близо до гол, но след разбъркване Меси не успя да се възползва от открилата му се възможност.

Хърватите отговориха с удар на Манджукич, но нападателя стреля от външната страна на вратата.

Влезлият в игра Дибала стреля няколко минути, след като стъпи на терена, но в аут. Аржентина атакуваха, но рядко осъществяваха опасности,поради добрата игра в защита на „шахматистите”.

В 80-ата минута Лука Модрич удвои преднината на Хърватия. Халфът на Реал Мадрид вкара гол от над 25 метра и с това обезвери противниковия отбор.

[ad id=“236993″]

5 минути по-късно Иван Ракитич беше близо до това да направи аванса на отбора си класическа, но от пряк свободен удар нацели гредата на аржентинската врата.

Това стана, но със закъснение. Ракитич отбеляза третия гол в срещата след контраатака в добавеното време.


image0 (9K)