Хубава новина за резултатите от борбата срещу смъртоносния коронавирус в Италия

В интензивните отделения на болниците в Италия има повече респиратори за изкуствено дишане, отколкото пациенти, които се нуждаят от тях. Това става за първи път от началото на борбата срещу смъртоносния коронавирус, обяви Доменико Аркури. Той е комисар за извънредната ситуация в здравеопазването в Италия, цитиран от агенция „Асошиейтед прес“.

Той уточни, че в момента около 2500 пациенти с коронавирус се намират в интензивни отделения.

Аркури сподели „мъката, с която всяка вечер трябваше да решаваме къде да изпратим тези инструменти, които в крайна сметка спасяват животи“, когато не е имало достатъчно апарати за изкуствено дишане за всички нуждаещи се от тях.

„Ще нося това със себе си цял живот и не пожелавам никому да изпита дилемата да избира коя болница се нуждае от тях“, добави той.

Броят на пациентите в интензивните отделения на италианските болници намалява в продължение на няколко поредни дни. Италия е страната с най-голям брой жертви в Европа от началото на епидемията. В страната – поради усложнения от новия коронавирус, са починали повече от 24 00 души (24 114), информира worldometers.info.

 


image0 (9K)