Христо Стоичков обяви своята категорична позиция за ситуацията в Каталуния

Христо Стоичков поиска оставката на испанския вицепремиер Сорая Саенс де Сантамария. Според него тя има огромна роля за насилието, упражнено спрямо обикновените хора, в деня на референдума в Каталуния, съобщава Gong.bg

Стоичков определи действията на правителството на Испания като „срамни“. Той използва като трибуна мексиканската телевизия „Унивижън“, за която работи. Стоичков се появи във видеото с каталунския флаг на ръката си.

[ad id=“218548″]

Дядото на Сорая Саенс де Сантамария е последовател на Франко, баща  й е последовател на Франко, самата тя е последовател на Франко, сигурно и синът й ще е такъв. Точно тя ли ще казва какво трябва да правим? Трябва да си подаде оставката, защото не можеш да пращаш полицията да бие невинни хора“, заяви футболната звезда.

„Обръщам се към правителството на Испания – вие сте пълен срам. Точно затова ще бъдете там, където трябва да бъдете – отделени от света„, каза още Стоичков. Той припомни, че за първи път е развял флага, символизиращ независимостта на Каталуния, през далечната 1992 година.

Излязох с флага на независимостта още на финала на „Уембли“ през 1992 година. Тогава дори не знаех какво означава това. Но сега съм сигурен, че това, което трябва да се случи, ще стане! „, сподели Стоичков.


image0 (9K)