Христо Мутафчиев: Стигал съм до бой, когато ме съжаляват

Христо Мутафчиев е дисциплиниран, всеотдаен, талантлив, сетивен и рядко срещан инат. Преди време собствената му съпруга го нарече „човекът с противната бодрост“. Бодрост, която задължава останалите да се усмихнат, дори когато хич не им е до усмивки.

[ad id=“225664″]

Той е пример, че Възкресението е възможно тук, на земята, стига да имаш смелостта да шамаросаш болката и самосъжалението и да продължиш напред.

„Кръстен съм на дядо си Христо и има нещо необикновено в това име, неслучайно съм жив“, казва актьорът.

През тази седмица той стана на 49 години, което, по думите му, е „прекрасна възраст“. „Нали казват, че към 50 започва истинският живот. Мен какъв истински живот ме чака!“, казва той.

[ad id=“263680″]

Актьорът признава, че обича живота. „Не съм спирал да живея. Дали съм на 49, на 39 или 19, за мен това е прекрасно време да живея. Просто съм оптимист, това искам да кажа в заключение“, което е хубаво, „стига да не тормозиш близките и приятелите си с оптимизма си“, казва той.

„Оптимизмът дразни, защото хората обичат да потъват в самосъжаление, в леност, в своите проблемчета, битовизми. Когато някой се опита да ги изкара, те виждат в това агресия“, размишлява актьорът в интервю за бТВ.

[ad id=“236993″]

„Не ми харесва състоянието на самосъжалението и състоянието, в което някой те съжалява, не обичам да ме съжаляват, дори се дразня и съм стигал до бой“, признава Мутафчиев.

Запитан какво е най-лошото, което е правил за 49-те си години, той отговаря с усмивка: „Че веднъж съм умирал“. Признава, че помни всичко от момента на удара до качването му в самолета. Ако можеше да преживее още веднъж някой ден, то би избрал точно този, за да може да го промени.

[ad id=“236999″]

„Основната причина, за да имам тези поражения, е, че не предприех действия, че да ме намерят веднага, а се занимавах с купчина глупости, накрая ми писна, легнах и заспах. Беше 1 ч. през нощта, а ме намериха сутринта в 9 ч. Тези осем часа са фатални за човек в такова състояние – признава Мутафчиев. – Бих променил тези осем часа“.

[ad id=“237001″]

А всички „глупости“ направил заради актьорското его. Днес благодари за „всеки нов откраднат ден от този живот“, макар да не го е страх от смъртта и да я намира скучна.

Сред нещата, които може би не знаете за него, са, че е завършил дървообработване, шест години е играл професионално футбол в „Торпедо – Карлово“, други шест сериозно е тренирал плуване, а след това и гребане.


image0 (9K)