Христо Комарницки нежелан в студиото на „Денят започва с култура“ по БНТ

Известният карикатурист Христо Комарницки се оказа нежелан за гост и в единственото всекидневно предаване на културна тематика „Денят започва с култура“ по БНТ. Това става ясно от пост на твореца във „Фейсбук“ по повод откриването на изложбата на невъзпитаните карикатуристи по повод родното европредседателство.

[ad id=“263680″]

Около предаването „Денят започва с култура“ наскоро се развихри скандал с новоназначения програмен директор на БНТ Емил Кошлуков. Журналистите от екипа обвиниха началника си в цензура заради негова намеса след гостуване на учителя Емил Джасим и бяха подкрепени от колегите си от дирекция „Информация“ в обществената телевизия.

Ето какво написа Христо Комарницки:

На откриването на изложбата на ПРАС-ПРЕС дойде репортерка от „Денят започва с култура“ на БНТ. Полу-нашега, полу-сериозно и казах, че очаквах покана за участие на живо в предаването. Все пак нашата изложба е културно събитие, част от културния живот в страната. Тя притеснено заобяснява, че в момента това не може да се случи, понеже имали проблеми и т.н.

Категорично мога да кажа, че подобна свинска атмосфера на страх в обществото и в медиите съм виждал само по времето на соца, и след това при управлението на Жан Виденов.

Всъщност това не е първият подобен случай с Комарницки. Преди време той потърси като последна инстанция съдействие от предаването „Съдебен спор“ по Нова телевизия, в което искаше да разкаже как разпространителските фирми на ДПС депутата Делян Пеевски бойкотират изданието ПРАС-ПРЕС.

От предаването обаче така и не поканиха известния карикатурист да постави проблема в национален ефир, въпреки заявената от него готовност да им гостува.

 


image0 (9K)