Христо Иванов: Ще преодолеем спънката, която мафията ни създаде

„Фактът към настоящия момент, е че имаме жалби от имена, които очевидно са фиктивни. Липсват други елементи за тяхната идентификация – няма ЕГН и обратен адрес, не е платена съдебна такса. Пуснати са по пощата.“

Това каза Христо Иванов на извънредно живо включване чрез фейсбук, докато пътуваха с активисти на партия „Да, България“ към Габрово за среща със симпатизанти.

Коментарът му беше по повод това, че две от имената на жалбоподатели, които вероятно ще изхвърлят партията от предстоящите избори – Иван Иванов и Вера Асенова, съвпадат с реални учредители на движението.

„Третата е подадена от човек, който още на учредителното събрание се опита да провокира хаос и напусна УС, без да стане наш учредител. Имаме всички основания да считаме и него за волно или неволно съучастник в този сценарий за провокация с срещу „Да, България“.

За нас на този етап няма никакво съмнение, че тези жалби, подадени в последния ден – а днес е последният ден от 7-дневния срок за обжалване на регистрацията… А това обжалване може да става само от прокуратурата.

Подадени в последния, ден – 48 часа преди изтичане на срока за регистриране на изборите, те са изчислени, така че да предотвратят възможност на „Да, България“ да се яви със самостоятелна регистрация на следващите парламентарни избори.

Нормалното развитие оттук нататък е ВКС да ги разгледа. И да ги отхвърли поради недопустимост, но това технологично ще се случи след срока за регистриране.
Т. е. – цялото това нещо е организирано като провокация срещу нашето явяване на предстоящите избори.

Това, което мога да кажа е, че няма да се получи.

Ние се връщаме в София за извънредно съвещание на нашия Национален съвет.

Утре вероятно ще ни се наложи в ударни срокове – ще кажем допълнително как и къде , защото ние вече събрахме над 5000 подписа за самостоятелно явяване…

Ще опитаме утре да преодолеем тази спънка, която се опита мафията да ни създаде, и въпреки всичко ще успеем да се явим на избори.“

Антоанета Цонева допълни, че „Да, България“ е абсолютно подготвена да се яви на избори и документите им са изрядни.


image0 (9K)