Христо Иванов: Ще искаме със срок да се разследва КТБ, „Булгартабак “ и „Лукойл “

Корените на корупцията в съдебната власт са политически. Това каза по БТВ Христо Иванов, лидер на „Да, България“.

Вчера направих заявка за разследване на далавери със срокове. Това са КТБ , „Булгартабак “, неплащането на данъци от Лукойл . Това ще бъде списък, с  който да изчистим някои  обори. Това ще отблъсне  много политически  формации. И ще стане ясно кой е с нас. В ГЕРБ има страшно свестни хора на различни нива. Ние сме готови с тях да работим. Не е моя работа да давам присъди за Борисов. Той  трябваше да се огледа в огледалото и сам да прецени.

Ние от самото начало сме поставили необходимостта да покажем липсата на зависимост, както и да се казва . За това обявяваме как се финансираме и харчим. Средният размер на даренията е около 120 лв . Няма място за зависимост от един олигарх. Нито един от хората в Националния съвет  няма да си даде името, за да бъде параван на някой. Зад тях стоят 500 дарителя, от които сме събрали 100 000 лв . Медийната помия няма да свърши. Хората ще разберат на кого да вярват.  Не мисля, че главният прокурор трябва да се избира пряко. „Да, България“ ще бъде много позитивна партия. Позитивната енергия ще е основна  черта на нашата физиономия.  Системата е сбъркана, Цацаров  застана в защита  на порочната система.

Кристиян Таков  допълни:  Няма някой, който да не ни е опонент. Привиден съглашател, но когато се опре за истински действия, няма да съдейства. Ако инициирам референдум, ще бъде с грамотни въпроси.  Въпросът не е как да избираме главния прокурор, а неговите правомощия да се сведат до здравословното.


image0 (9K)