Христо Иванов: Проверете твърденията на Цветан Василев, по дяволите!

Твърденията от последното интервю на Цветан Василев най-после са проверими, следва прокуратурата да се сезира и да проведе убедително разследване. Тази теза изказа днес във Фейсбук бившият министър на правосъдието Христо Иванов.

„Голямата новина от това интервю е, че Василев говори с много по-голяма конкретика, сравнено с досегашните му изяви. Не е необходимо да вярваме на Василев с цялата му окаляност. Най-сетне стигаме до нивото на проверими твърдения, направени от непосредствен участник и наблюдател с името му (а не изтечени през трети лица). Тяхната проверка е ЗАДЪЛЖЕНИЕ на прокуратурата“, изтъкна Иванов.

Според него това е пореден преломен момент за определяне на посока в политиката ни – дали ще има реакция на институциите и проверка, или темата ще бъде „заметена между мизерсцена с Веско Пенев и визитата на Орбан“. А за да стане подобна проверка факт трябва натиск от кандидат-президентите и опозицията.

„Не просто ще изпуснем поредния шанс да започнем някаква нормализация. Ще продължим да плащаме за тези свинщини и не само с джоба си, но все повече и с националната си сигуност. Държава, в която подобни неща са възможни и остават без последици, се нарича завладяна“,каза още той.

Иванов свърза и темата с геополитическия контекст, като подчерта, че ако политиците ни се занимава с „подобни афери и тяхното замитане“, няма как да бъдат свободни да определят курса на страната, „независимо от страховете за собствената си кожа.“

„И докато тук ни занимават с поредната художествено-магураджийска самодейност, в Италия вече говорят за консолидиране на ЕС до 7-12 държави. Познайте дали попадаме в тяхното число и ако не – къде отиват изрезките. Проверете тези фактически твърдения, по дяволите!“,завършва коментара си бившият министър.

clubz


image0 (9K)