Христо Иванов: Делян Пеевски контролира МВР

„ГЕРБ не контролира МВР, то се контролира от Делян Пеевски. Трябва да се провери дали тези хора не са действали по план да предизвикат етническо напрежение с разделянето на двете групи. Това беше план и той е на Пеевски“, категоричен бе Христо Иванов пред бТВ. „Младен Маринов трябва да бъде изхвърлен от това министерство моментално“, допълни той.

„Пускаме сигнал до прокуратурата за възпрепятстване на законно организиран протест“, каза в предаването „Тази събота и неделя“ по бТВ Христо Иванов след напрежението в парк „Росенец“ заради масовото плажуване на брега на парка в събота.

„Виждаме много тежка невъзможност на ГЕРБ да управлява МВР. Кметът на Бургас се щура един час там. Повтаря пред медиите, че поведението на полицията е грешка. По закон, когато става въпрос за такива мероприятия, полицията е длъжна да се съобразява с неговите разпореждания и те го игнорираха като муха“, каза Иванов.

„Наложи се да окажем натиск върху полицията и едва тогава те видяха, че трябва да ни осигурят достъп. След това Бойко Борисов поиска оставката на директора на ОД на МВР и Младен Маринов не му я приема. Моят извод от цялата тази организирана заблуда е, че полицията умишлено ни заблуди“, заяви той.

„ГЕРБ не контролира МВР, то се контролира от Делян Пеевски. Трябва да се провери дали тези хора не са действали по план да предизвикат етническо напрежение с разделянето на двете групи. Това беше план и той е на Пеевски“, категоричен бе Христо Иванов.

„Когато Борисов се криеше и видя, че кордонът се скъса и че планът на Пеевски да предизвика поредното етническо противопоставяне не сработи, почна да ми звъни по телефона и да търси начин да излезе от ситуацията като иска оставката на шефа на полицията“, разказа още Христо Иванов.

„Когато Борисов ми се обади ми обеща, че ще ми предостави всички документи за „Лукойл“ и за пристанище „Росенец“. Осъдили сме държавата да ни представи едни ревизионни актове, от които да стане ясно извършват ли се там нарушения и отказва ли се България от своя митнически суверенитет“, допълни Иванов.

„Младен Маринов трябва да бъде изхвърлен от това министерство моментално“, допълни той.

Относно посещението на плаж „Росенец“ с лодка, Христо Иванов коментира, че никога не си е представял, че охранителите на НСО „ще се държат като лична охрана на мафиотски бос“.

Христо Иванов коментира и публикацията на правосъдния министър Данаил Кирилов във Фейсбук по повод скандала в парк „Росенец“, в който нарича клипа с него и охранителите спектакъл, а участниците в него с имена на анимационни герои и завоеватели.

„За мен това е една доста нездравословна проява от негова страна и не може да ме обиди. Но това, че правосъдният министър става институционален адвокат на интересите на Ахмед Доган и на ДПС, трябва много ясно да бъде казано. Това е още една причина да смятаме, че това управление е затънало до гуша в зависимост от Пеевски“, заяви Иванов.

Той настоя за оставките на вътрешния и правосъдния министър заради това, че са се превърнали в „адвокати и подчинени на Пеевски и Доган“. От „Демократична България“ искат и предсрочни избори. Ако те не се случат в най-скоро време, ще бъдат инициирани серия от протести.


image0 (9K)