Храни, които охлаждат тялото

[ad id=“225664″]

Нормалната телесна температура на човек е 36,4 градуса, която варира според околната среда. Тази температура се поддържа независимо от времето. Намаляването или повишаването на телесната температура може да доведе до различни здравословни проблеми.

Топлината на тялото е често срещан здравословен проблем за много хора в наши дни. То е известно също като „топлинен стрес“. Тялото не може да се охлади и това причинява увреждане на вътрешните органи, топли крампи, топлинни обриви, пъпки, замайване и гадене. Затова се информирайте кои храни и напитки успяват да охладят тялото ви и се запасете с тях за идващите летни дни, пише bnews.bg.

[ad id=“263680″]

1. Репички

Освен че е богат на вода, този зеленчук е източник на витамин С и антиоксиданти, които понижават телесната топлина. Също има противовъзпалителни свойства, които са ефективни за борба с топлинния стрес.

2. Сусам

Сусамът е един от основните продукти, които намаляват телесната топлина. Добавете няколко в чаша вода и това ще помогне да се предпазите от високите температури.

[ad id=“237001″]

3. Семена от копър

Сложете няколко семена от копър във вода и оставете да преседят една нощ. На сутринта прецедете водата и я пийте през целия ден, за да намалите топлината на тялото си.

4. Макови семена

Изпийте шепа макови семена с вода, преди да заспите. Те предизвикват сънливост и регулират телесната температура.

[ad id=“238430″]

5. Семена от сминдух

Това е едно от най-популярните домашни средства за редуциране на топлината на тялото. Яжте семена от сминдух всеки ден и ще се преборите с топлите летни дни много по-лесно.

6. Нар

Ако пиете само по една чаша сок от нар през лятото няма да имате проблем със съня в топлите летни дни.

[ad id=“218001″]


image0 (9K)