Храбър Берое спечели точка при гостуването си на ЦСКА

Берое и ЦСКА-София завършиха при резултат 1:1 в мач от 9 кръг на efbet Лига. През първата част „зелено-белите“ определено бяха по-активния отбор и създадоха повече положения, но попадение не падна. Три минути след подновяване на играта обаче Гаюс Макоута откри резултата след удар с глава – 0:1. Валентин Антов успя да изравни в 54-та минута след ъглов удар. До края на срещата и двата тима имаха своите положения, но нов гол не бе отбелязан и срещата завърши 1:1.
„Берое“ натисна съперника в началните минути, но първата опасност дойде пред вратата на Василев. Али Соу бе изведен зад отбраната и пробва прехвърлящ удар, но стража на „зелено-белите“ успя да се намеси.

В 6-та минута Еривалдо нахлу в пеналта и центрира остро. Бусато изби, но топката попадна в Цветков, който намери с глава непокрития Макоута. Ударът на последния обаче мина на сантиметри от гредата.

Фуртадо центрира от корнер в 13-та минута, а Ангелов засече с глава. Ударът му обаче не затрудни Бусато.

В 19-та минута Антов бе притиснат от Фал и върна на своя вратар, който улови и реферът даде непряк свободен удар в пеналта на домакините. „Зелено-белите“ обаче не успяха да се възползват от ситуацията.

В 30-та минута Макоута стреля от около 20 м, но топката мина в непосредствена близост до гредата.
В 34-та минута Енрике проби и центрира в пеналта, където Соу засече топката от непосредствена близост, но Василев спаси.
Топката бе центрирана в пеналта на Берое в 41-та минута и попадна в Соу, който стреля по диагонала от близка дистанция, но не намери очертанията.

В последната минута на добавеното време Али Соу се размина на сантиметри с центрирана от десния фланг топка.

Берое излезе напред в резултата в 48-та минута, след като топката бе центрирана от десния фланг от Стив Фуртадо, а Гаюс Макоута я прати в мрежата след удар с глава – 0:1

В 53-та минута Белтраме намери Енрике в пеналта, но Василев отрази силния удар на играча в червено.

Последва ъглов удар, а Валентин Антов засече топката с глава и я прати в мрежата за 1:1

Две минути след това Али Соу бе изведен зад отбраната, но Василев изби удара на нападателя.

В 57-та минута отново Василев се намеси след удар на Кейта от малък ъгъл.

Три минути след това Берое организира добра атака, при която Василев предостави за Макоута, който шутира от границата на наказателното поле, но на метър над вратата.
До края на мач домакините отправиха няколко неточни удара към вратата на Берое.


image0 (9K)