Хотел в Троянско предлага стая в мазе за 180 лева на вечер

Хотел с три звезди, с всички екстри и отлично обслужване, но само според рекламата. На място клиентите се сблъскват с мизерия.

[ad id=“225664″]

„Услугата, която предлагат, не струва нищо, обаче е облечено в хубав целофан”, заявява Георги Бабев, предава Нова телевизия.

Хотелът се намира в село Чифлик, Троянско. Георги Бабев и семейството му решават да отседнат там в дните около 3 март. Привлича ги лъскавата реклама.

„Решихме да отидем на място, където има минерална вода, децата да могат да се къпят, да е топло. Проверихме в интернет, харесаха ни снимките и очаквахме на базата на тази висока цена да получим качествена услуга”, заявява Бабев.

Вместо това получават стая в мазето на хотела. Мръсотия и една нощ при минусови температури. С две малки деца. Преживяването им струва 180 лв.

„Дори човекът на рецепцията каза, че ние сме настанени в бившето сервизно помещение. Имаше ужасни петна по мокета. Таваните са облепени с хартия и тиксо, да се скрие падналата мазилка. Пукнатини навсякъде по сградата. Дограмата е изключително стара и духаше. Вратата, която беше към терасата, не можеше да се затвори. И влизаше вятър и студ”, разказва Бабев. „Дадоха ни една малка електрическа печка, за да се топлим”.

Дават им я не от хотела, а клиенти от съседна стая. Управителят отказва да съдейства. Отказва да върне и парите.

[ad id=“236999″]

„Той като управител няма права да връща пари. Каза да му напиша имейл с моите оплаквания, който щял да препрати към шефовете му в София. Обърнах му внимание на петното и впоследствие сложиха един знак: „Внимание! Мокър под”, така и не изсъхна това петно за един цял ден”, разказва Бабев. Пари не получава, но получава извинение във Facebook.

„Уважаеми г-н Бабев, благодаря за коментара ви, тъй като ни помага да подобрим услугите си. Съжаляваме, че не успяхме да удовлетворим очакванията ви”.

[ad id=“238430″]

Почивката за Георги и семейството му приключва на следващия ден, когато се прибират в София. Вместо да подаде жалба, мъжът публикува снимки на мизерията във Facebook. Следва вълна от коментари от десетки излъгани клиенти.

„Мазилката от стените падаше. Под масичката имаше люспи от семки. Непочистени от предишните гости. Климатикът не работеше. В банята нямаше кърпи. Да не говорим за халати. Попитах на рецепцията за кърпи. И какво ми дадоха – протрити халати, които прозираха от износването и нямаше как да се облекат”. Това е  само един от коментиратите.

[ad id=“238430″]

Малина Тончева от Русе също проваля дълго чаканата си почивка. Подарък от децата й за 50-годишния й юбилей.

„С влизането в стаята миришеше на мухъл. Мокетът беше страшно занемарен, мръсен, целият в петна. По средата с някаква метална лайсна, счупена и залепена с тиксо.

В банята, огледалата счупени, ваната изкъртена, изпотрошена, захабено. Плочките не знам от кое време са. Басейнът, там беше абсолютна мизерия. Там плочките не са мити сигурно откакто хотелът е построен”, коментира Малина Тончева.

А след всичко това, остават и без вода.

„Нито топла, нито студена. Нямаше с какво човек да си измие зъбите. Имали авария. Ще бъде отстранена. На следващия ден отидох да питам на рецепцията, да не стане пак така. Не. Не. Но водата пак беше спряна”, заявява Малина Тончева.

А в полунощ започва и ремонт.

„Чувам някакво адско къртене някъде. Явно хората са изчакали всички почиващи да заспят и се почва едно яко къртене, събаряне, пробиване, някъде на стени ли, на какво, не можах да разбера. Това беше до сутринта”, заявява Тончева.

Следва проверка от министерството на туризма. Инспекторите се натъкват за първи път на подобна гледка.

[ad id=“237001″]

„Трагично състояние на първия етаж в хотела. Влага по стените. Течове по тавана на първия етаж. Много странни ремонтни дейности, облепвани с картон, хартия и тиксо, така че да се закрият дупки, течове, кабели висящи. Множество счупени елементи от оборудването и обзавеждането на хотела”, разказва Лиляна Арсова, Главна дирекция „Туристическа политика” към Министерството на туризма.

Проверка правят и от дирекцията за Национален строителен контрол,  регионалната здравна инспекция и от Агенцията по безопасност на храните.

„В момента този хотел въобще не трябва да работи. Той не отговаря на никакви звезди”, заявява Лиляна Арсова.

Оплаквания има и в комисията за защита на потребителите.

„Актовете, които ние сме съставили, са 12. На стойност около 10 000 лв.”, заяви Димитър Маргаритов, началник на КЗП.


image0 (9K)