Хората на Кунева искат оставката на Борисов, заплашват да напуснат РБ

„Това управление води към разруха. Затова казахме няколко неща – първо незабавна оставка на правителството на Бойко Борисов, второ – създаване на реформаторски общности по места, и създаване на смела платформа за реформи във всички важни сектори на управлението. Ако тези условия не бъдат подкрепени от партньорите ни в РБ, ще го напуснем.” Това заяви в студиото на „Лице в лице” по бТВ председателят Движение „България на гражданите” (ДБГ) Димитър Делчев, който смени Меглена Кунева, след последните избори.

[ad id=“225664″]

„Не желаем това да става, но ще е логична последица. Има червена линия която разделя дясното пространство – кой е „за” това управление и кой е „против”. Само приказки не са достатъчни, трябват и действия. Взехме това решение в събота, днес сме вторник – колегите ще го получат по официален ред. Дясното има нужда от обединение, но без да се позиционираме ясно, този съюз няма как да се случи”, добави той.

[ad id=“237001″]

„Ако няма истинско поемане на отговорността, България ще се отдалечава от западните европейските държави, вместо да върви към тях”, каза той.

 


image0 (9K)