Холдинг „Загора“ рехабилитира сградния си фонд, подобри средата на труд и закупи нови машини

zagora-5_resized

Пресконференция дадоха представители на холдинг „Загора“ и партньорите им от проект по инициатива Jessica Sosiete Generale Експресбанк, реализиран чрез „Регионален фонд за градско развитие“ АД. На пресконференцията присъстваха финансовият директор на холдинга Мария Костакян, изпълнителният директор на банката Мартин Заимов – дал идеята да се използва този финансов инструмент, Славин Янакиев – изп. Директор на „Прогрес“, Васил Василев – прокурист на „Пресков“, прокуристът на „Хранинвест проект“ Гошо Гочев, управителят на хотел „Сити“ Здравко Костадинов, Румен Радев – Фонд за регионално развитие АД.

По Jessica холдинг „Загора“ реализира първата част на проект за рехабилитация на сградния фонд, подобряване на условията на труд и имиджа на компанията, асфалтиране на междузаводските пътища, озеленяване на терените, закупуване на нови машини и съответно разкриване на нови работни места. Проектът съвместно с Регионален фонд за градско развитие стартира преди 2 години и е на стойност 4,2 млн. лв.

1 447 000 лв. в „Хранинвест проект“ са използвани за реновиране на сграда, складове, цехове, подобряване на инфраструктурата – междузаводските пътища, подобряване на околната среда и закупуването на огъваща машина, нужна за развитие на производството. „Прогрес“ е усвоил 617 853 лв.със същата цел, направен е и ремонт на покрива. Най-сериозни са усвоените от „Пресков“ средства – 1 750 924 лв. като е закупена и ленторезна машина. Хотелът на „Загора холдинг“ „Сити“ е реновиран като е разширена залата на ресторанта с още 65 кв. м.

zagora-6_resized

С 295 000 лв. е реновирана административната сграда на холдинга, подменени са и вътрешни комуникации, направен е тротоарът пред сградата.

Хубавата новина е, че работата на „Загора холдинг“ по подобряване облика на индустриалния квартал не е останала незабелязана от колегите им от бизнеса в съседство. Те са се включили в доизграждането на тротоара и създаването на по-красива среда. По този начин една почти изоставена и разбита улица в момента е добила съвременен вид възможност за експлоатация.

Още 500 000 лв. за своя сметка е инвестирал холдингът за своя завод „Наталия“, който няма как да попадне в програмата заради разположението си в града, но естествено подобряването на работната среда също не е трябвало да изостава.

Холдинг „Загора“ оценява изключително позитивно партньорството, довело до тази сериозна стъпка за осъвременяване на предприятията. Би участвал и във втората фаза на инициативата, в която вече ще се включат не само шест, а 36 български града.

Успех!


image0 (9K)