Хлапаци пребиха зверски мъж в Галиче, зарязаха го полужив

Хлапак, пребил жестоко мъж от Галиче и го зарязал да лежи полужив, беше изправен на подсъдимата скамейка.

Кървавият екшън се е разиграл на 28 февруари около 20 часа, като в мелето участвали и други две момчета. Към 9 часа сутринта на следващия ден жител на селото намерил своя познат М.М. на 44 години да лежи в безпомощно състояние, е научила агенция BulNews. Той имал множество травми, което ясно показвало, че е станал жертва на побой. Мъжът подал сигнал в полицията и незабавно започнало разследване по случая.

Ченгетата бързо разкрили извършителите на бруталното нападение. Оказало се, че това са А.О. на 16 години от село Долни Луковит и двама братя от Галиче – А.З. и П.З. съответно на 15 и 13 години. Те налагали 44-годишната си жертва зверски по главата, а след това го оставили да лежи в безсъзнание в локва кръв.

Пострадалият бил откаран в спешния център в Бяла Слатина, където медиците констатирали, че има фрактура на черепа и го транспортирали в плевенска болница за консултация с невролог.

Преди дни най-големия побойник А.О. от Долни Луковит чу наказанието си от магистратите от районния съд в Бяла Слатина. Магистратите му наложиха условна присъда от половин година затвор. Освен това той трябва да заплати и разноските по делото в размер на 386.98 лева.

По време на делото съдиите постановиха, че пострадалият може да предяви граждански иск за претърпените неимуществени вреди от побойника.
Определението на съда е окончателно.


image0 (9K)