Хилари Клинтън и Доналд Тръмп се скараха за външната политика на САЩ

Остра размяна на реплики по въпросите за външната политика на САЩ. Така премина трeтият и последен дебат между кандидатите за президент на САЩ – Хилари Клинтън и Доналд Тръмп. В началото на дебата те отново не се ръкуваха.

Хилари Клинтън, която е от Демократическата партия, заяви, че на нейния съперник Тръмп не може да бъде поверен контрол над ядрените оръжия на страната. Тя го обвини, че е станал „марионетка“ на руския президент Владимир Путин.

Клинтън призова Тръмп да осъди руските хакерски атаки срещу компютърните мрежи на нейната партия. „Ще заяви ли ясно Доналд Тръмп най-накрая, че не се ползва с подкрепата на Путин в тези избори?“, подчерта тя и го обвини, че насърчава руския шпионаж.

Доналд Тръмп, който е кандидат на Републиканската партия, се опита да притисне Хилари Клинтън по въпроса за имиграцията. Той я обвини, че води политика на „отворени врати“, при която „хора прииждат в страната“. Тръмп защити идеята си за масово депортиране на нелегални имигранти. Той отново се обяви и за издигане на стена по границата с Мексико, защото тя била необходима.

Клинтън отвърна, че идеите на Тръмп означават „разкъсване на семейства“. Тя посочи, че в САЩ в момента живеят 11 милиона имигранти, които нямат необходимите документи, но имат „4 милиона американски деца“. „Ние сме както страна от имигранти, така и страна на законността“, посочи тя.


image0 (9K)