Хеликоптерът на собственика на „Лестър“ се разби пред стадиона след мач (видео)

Още няма официална информация дали има жертви в катастрофата в съботната вечер

Хеликоптерът с тайландския собственик на Лестър Сити Вишай Шривадханапрабха се разби и бе погълнат от пламъци на паркинг пред стадиона „Кинг Пауър“ час след края на мача с Уест Хем, завършил 1:1 в събота вечерта, предаде Канал 3, като се позова на световните агенции.

Според Би Би Си милиардерът е бил на борда, но няма официално потвърждение от семейството, нито от властите, дали има жертви и пострадали. Шривадханапрабха, който е баща на 4 деца, изгледа мача от ложата на стадиона, а според водещия на излъчилия мача тв канал ВТ Sport Джеф Хъмфрис милиардерът е бил в хеликоптера.

Вратарят на „Лестър“ Каспер Шмайхел е видян да тича от стадиона към мястото на катастрофата. Според запалянко, пожелал анонимност пред Би Би Си, задната перка на машината не работела, поради което хеликоптерът се завъртял във въздуха преди падането.

Машината рухнала на паркинга за служителите на стадиона, който е на около 200 м от съоръжението. Вертолетът излетял от терена на „Кинг Пауър“ към 20,30 ч. местно време (22,30 ч. българско).

Собственикът на „Лестър“ е шестият най-богат тайландец, според „Форбс“

Макар и час след мача, на паркинга, където падна хеликоптерът, е имало доста хора, някои от тях са се спасявали с бяг, информира репортер на „Скай спортс нюз“. Служители на клуба, изтичали навън след грохота, са плакали, съобщават медиите.

Полицията остана на място цялата нощ, районът е отцепен и тази сутрин, съобщи „Скайспортс“. Приземяването и излитането на синия хеликоптер със собственика на Лестър се бе превърнал в традиция за клуба, откакто бе купен от милиардера за 39 милиона паунда през 2010 г.


image0 (9K)