Хванаха „упоени“ шофьори, от наркотици и алкохол

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани три бързи производства срещу водачи на автомобили, шофирали след употреба на алкохол и наркотици. Шофьорите бяха хванати при полицейски проверки.

В РУ – Казанлък е започнато бързо производство срещу Е. Е., на 41 г., от село Скобелево. Той е управлявал лек автомобил „Рено Меган“ след употреба на алкохол с концентрация 1.87 промила в издишания въздух. Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ – Казанлък.

В сектор „Пътна полиция“, ОДМВР – Стара Загора, e започнато бързо производство, срещу И. И., на 30 г., от Стара Загора. Той управлявал личния си автомобил „БМВ“ след употреба на алкохол с концентрация 1,63 промила в издишания въздух и е реализирал пътно произшествие. Водачът е задържан за срок до 24 ч. в Първо РУ – Стара Загора.

В същото управление е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК, срещу А. П., на 27 г., от Стара Загора. Той е управлявал лек автомобил „Опел Корса“ след употреба на упойващи вещества. Водачът е тестван с техническо средство, което е отчело употреба на канабис, метамфетамин и амфетамин. А. П. e задържан за срок до 24 ч. в Първо РУ – Стара Загора.


image0 (9K)