Хванаха старозагорец, пренасял половин килограм наркотик и садил в гората коноп

На 1 август в Стара Загора  служители на Второ РУ – Стара Загора провеждат специализирана полицейска операция за противoдействие на престъпленията с наркотични вещества, при която на изхода на града в посока Казанлък е спрян „Опел Корса“, управляван от 31-годишен старозагорец ц инициали Г. Д. Извършени са процесуално-следствени действия, при които в лекия автомобил са намерени и иззети голямо количество бяло прахооразно вещество и суха зелена тревиста маса, а при последвало претърсване в жилището, обитавано от Г.Д., в Стара Загора, е намерено допълнително количество суха зелена тревиста маса.

След извършена експертиза на иззетите вещества е установено, че са наркотични – амфетамин – 407,28 гр. и марихуана, общо 506,24 гр. Г.Д. е задържан за срок до 24 ч. във Второ РУ – Стара Загора и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а, ал.1 от НК.

При проведени на 2.08.2017 г. допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия е установено местонахождението на нива в гориста местност, северно от с. Люляк, общ. Стара Загора, където Г. Д. е засял растения от рода на конопа. Намерени и са иззети  са 20 растения, засадени в саксии.

С постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора на Г.Д. е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража” за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.


image0 (9K)