Хванаха мъжа, който пазарува в Стара Загора с фалшиви пари

Хванаха 57-годишен мъж на граничния пункт Капитан Андреево, който плати с фалшиви банкноти в магазин за джанти в Стара Загора.

Окръжна прокуратура-Стара Загора извършва разследване по досъдебно производство за подправени парични знаци.

Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Коста П., на 57 г., за това, че си е служил с подправени парични знаци, като е знаел, че са такива – престъпление по чл.244 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 17 септември 2016 г. обв. Коста П. пристигнал в гр. Стара Загора и отишъл в магазин за продажба на джанти за леки автомобили. При покупката си послужил с подправени парични знаци  – седем броя банкноти с номинал 20 евро. Продавачът влязъл в офиса да провери парите, а през това време обв. Коста Р. напуснал помещението. По-късно бил задържан при проверка на ГКПП-Капитан Андреево. Извършени са претърсвания и изземвания в лек автомобил и къща, обитавана от обвиняемия.

Обв. Коста П. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  Под  ръководството на Окръжна прокуратура-Стара Загора продължават процесуално-следствените действия по случая.


image0 (9K)