Хванаха крадеца, от когото пропищя половин Стара Загора

Хванаха младеж, от когото пропищя половин Стара Загора. 19-годишен старозагорец, като Многоръката Шива за месец успя да обере няколко частни лица, къщи, магазини, заведения. Като според бюлетина на ОД на МВР-Стара Загора крадецът е бил „най-продуктивен“  на 6 и 7 август.

За периода от 1 август до 7 септември т.г. на територията ма Първо РУ – Стара Загора са извършени множество домови кражби и кражби от търговски обекти, за разследването на които са образувани досъдебни производства.

– Кражба, извършена на 1 август, от къща в  Стара Загора, ул.“Св. Климент Охридски“, при която са отнети 170 лв., 10 евро и златни накити.

– Кражба, извършена на 4 август, от къща в Стара Загора на ул.“Г. С. Раковски“, при която са отнети около 50 грама златни накити.

– Кражба, извършена на 26 август, от жилище в Стара Загора на ул.“Ген.Гурко“, при която са отнети 120 лева и дебитна карта, от която по-късно, същия ден, е осъществена транзакция на сумата от 400 лева.

– Кражба, извършена на 29 август, от жилище в Стара Загора, ул.“Цар Иван Шишман“, при която са отнети 800 лева и мобилен телефон.

– Кражба, извършена на 2/3 септември, от търговска маса на „Кооперативен Пазар“ – Стара Загора, при която е отнета сумата от 25 лева на монети.

– Кражба, извършена за времето от 27 август до 5 септември, от къща в Стара Загора, на ул.“Братя Жекови“, при която са отнети 1500 лв., 200 евро и около 45 гр. златни накити.

– Кражба, извършена на 7 септември, от къща в Стара Загора на ул.“Хаджи Димитър Асенов“, при която са отнети 2 броя мобилни телефони.

– Опит за кражба на парична сума, извършен на 6/7 септември от закусвалня в гр. Стара Загора на ул.“Цар Иван Шишман“.

– Кражба, извършена на 7 септември, от кафене в Стара Загора на ул.“Св.Княз Борис“, при която са отнети дамска чанта, съдържаща портмоне с 480 лв. и лични документи.

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия на сектор „Криминална Полиция“ при Първо РУ – Стара Загора е установен и задържан извършителят на престъпленията – К.А., на 19 г. от Стара Загора. На същия е наложена постоянна мярка за неотклонение „Задържане по стража“.


image0 (9K)