Хванаха „жадния“ крадец, измамил семейство в Стара Загора

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо К.В., на 27 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 17.08.2020 г., в Стара Загора, откраднал сумата от 615 лева от семейството на 75-годишен мъж и 72 – годишна жена.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че обвиняемият е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер, като е изтърпявал различни по вид и размер наказания и за последно е бил освободен от местата за лишаване от свобода през май 2020 г.

Много “жадни” бродят в жегите из Стара Загора

На 17.08.2020 г., в Стара Загора, обвиняемият К.В. влязъл в двора на къщата на пострадалото семейство. Той им казал, че е жаден и помолил за една чаша студена вода. Възрастният мъж влязъл в дома си, за да му налее вода, като с него тръгнал и К.В. Докато чакал, обвиняемият успял да открадне 615 лева – спестявания на семейството от рента от земеделска земя. Парите били поставени в чанта в стаята, където се намирал. След като изпил водата, К.В. си тръгнал. Откраднатите пари той похарчил още същия ден. След като установили липсата на парите, пострадалите подали сигнал в полицията.


image0 (9K)