Хванаха дрога за над 2.3 млн. лв. на границата с Турция

17 кг хероин и над 35 кг амфетамин са иззели полицейски служители и митничари при съвместни операции, реализирани под ръководството на прокуратурата.

Пратката на Капитан Андреево е задържана вчера сутринта. 66-годишен мъж, който пътувал в автобус от Турция, обявил, че пренася фаянсови плочки. При проверката се оказало, че кашонът е пълен със 17 кг хероин на обща стойност 1.2 млн. лв. Мъжът, криминално проявен и с присъда за трафик на хора през границата, е задържан.

Друга пратка е задържана на митнически пункт Малко Търново. Проверката на лек автомобил, пътуващ към Турция, е извършена на 13 май вечерта. Дрогата – над 35 килограма амфетамин, на стойност 1.1 млн. лв., била скрита в тайници в купето и багажника на колата. Шофьорът, 48-годишен мъж от Исперих, също криминално проявен, е задържан.

По първоначални данни амфетаминът е бил предназначен за Близкия изток, а хероинът – за страните от Западна Европа. Подробности по проведените операции оповестиха главният секретар на МВР гл.комисар Младен Маринов, Дарина Славова – зам.-окръжен прокурор на Хасково, Росица Дапчева – зам. -окръжен прокурор на ОП- Бургас и Георги Костов – директор на Агенция „Митници“ .


image0 (9K)