Хасан Адемов: ДПС е за управление на базата на ценности

„Никога не сме се вживявали в ролята на машинист, който кара управлението и диктува дневния ред на страната“, каза депутатът от ДПС

[ad id=“225664″]

„Хипотезата ДПС да влезе във властта без избори на този етап не е обсъждана и няма такава сюжетна линия, за да можем да коментираме такъв въпрос. ДПС винаги влиза през парадния вход във властта след избори.“ Това заяви в ефира на Канал 3 д-р Хасан Адемов, депутат от ДПС, председател на Комисията по труда в парламента.

„Нашата позиция е категорична и ясно, многократно е изразявана: от ДПС сме за това, да има управление на базата на ценности. За да има такова управление, смятаме, че трябва да има програма за ускорено развитие на страната, подкрепена от сериозно мнозинство и, пак подчертавам – на базата на ценности.

Защото аритметичният сбор води до ситуацията в която всеки ден сме свидетели на различни скандали, не само в ОП, но в коалицията като цяло. И това по никакъв начин не допринася за решаване проблемите на страната, тъкмо обратното – задълбочава проблемите, създава условия за протестен заряд, не случайно тези протести, които наблюдаваме, ескалират“, посочи Хасан Адемов.

[ad id=“263680″]

Запитан кой кара влака, дали има ново мнозинство в НС, Хасан Адемов бе категоричен: „Ако се опитвате да внушите, че това, което казват представителите на най-голямата опозиционна партия – цитирате Корнелия Нинова, ДПС никога не се е вживявало в ролята на машинист, който да кара управлението. В управлението винаги сме влизали през парадния вход, след избори, след като сме спечелили доверието на избирателя, така че да се внушава по един или друг начин, че сме тези, които диктуваме дневния ред на страната, дневния ред на управляващите, е изключително пресилено и не споделям една такава хипотеза.

Не искам да влизам в сюжетната линия на противопоставяне между ГЕРБ и БСП за България. ДПС се опитва да изпълнява своята предизборна платформа, знаете, че по признание на самите управляващи от ГЕРБ 90% от нашата предизборна платформа съвпада с тази на ГЕРБ. Така че дали сме подкрепили една или друга позиция зависи дали съответният проект отговаря за интереса на избирателя ни. А когато става въпрос и за ценности – като членство в НАТО, членство в ЕС, там нашата позиция е непреклонна и ние винаги сме били за евроатлантически ценности.“


image0 (9K)