Хари – лошото момче на Бъкингам

Принц Хари е бунтарят в британското кралско семейство. Той буквално израства под прожектора на медийното внимание и преминава през доста различни фази. От малко момче, подложено на изпитанието да преживее смъртта на майка си, и буйните тийнейджърски години до кариерата му като военен и благотворителната му дейност през последните години.

[ad id=“225664″]

Хари прекарва 10 години в армията. През това време той

на два пъти служи в Афганистан, включително като втори пилот на военен хеликоптер

и артилерист. Той е първият от четвърт век член на кралското семейство, който служи в зона на бойни действия, разказва бТВ.

„Стреляме, когато се наложи. Отнемаме живот, за да спасим друг. Но по същество целта ни е по-скоро да предотвратяваме нападения, отколкото да водим война“, казва принц Хари.

Краят на военната му кариера идва през 2015 г., малко след като раждането на второто дете на брат му Уилям – Шарлът, го избутва до пето място в поредицата за унаследяване на британския престол. Хари казва, че ще помни преживяното в Афганистан до края на живота си.

Друго травмиращо събитие за Хари е смъртта на майка му.

Той е едва 12-годишен, когато принцеса Даяна загива трагично при катастрофа в Париж. Малцина ще забравят образа на малкия принц, който върви след ковчега на покойната си майка с брат си Уилям, баща си Чарлз и с други членове на кралската фамилия през лятото на 1997 г..

[ad id=“263680″]

През 2011 г. Хари е кум на сватбата на брат си Уилям и оттогава често говори колко тежко му е било, че майка им не е присъствала на щастливото събитие.

Дори търси помощта на психотерапевт, за да се справи с мъката си. Въпреки това

приема радушно втората съпруга на баща си – Камила Паркър Боулс.

„Тя е чудесна жена и прави баща ми много щастлив, а това е най-важното. С Уилям се разбираме прекрасно с нея и доколкото виждам нищо не се е променило“, заявява принц Хари.

Биографията му не е лишена от младежки лудории и скандални прояви, широко раздухвани от медиите, които го следват навсякъде.

[ad id=“237001″]

За първи път той разбуни духовете на 16 години, когато бе хванат да пуши канабис. След време дворецът „Сейнт Джеймс“ потвърди, че принцът „е употребявал наркотици няколко пъти“, но това е не е „редовно“.

През 2004 г. се сбива с папарак пред нощен клуб.

Кралски говорител обясни, че принцът бил ударен с фотоапарат, когато репортерите се струпали около него, и отблъсквайки апарата, той неволно сцепил устната на фотографа.Година по-късно червенокосият принц скандализира обществото, след като беше заснет на маскен бал, облечен в нацистка униформа.

Впоследствие Хари се извини за лошото си решение, а през 2009 г. се извини, че е използвал расистки думи по адрес на азиатец от неговия взвод, след като бе разпространен видеозапис на инцидента.

Младежът преживя неприятни моменти и когато негова учителка по изкуство от колежа Итън обяви, че курсова работа на Хари, получила отлична оценка, всъщност е рисувана от нея. Обвиненията по-късно бяха отхвърлени от съда.

[ad id=“238430″]

В края на 2016 г. принцът признава за новата си връзка с американската актриса Меган Маркъл. Първата им публична поява заедно е през следващата година на параолимпийските игри за ветерани, основани от фондацията на Хари.

33-годишният Хари ще разбие множество женски сърца,

след като официално сложи край на буйния си, изпълнен с приключения и дори с опасности, ергенски живот.

 


image0 (9K)