Хакнаха комуникациите на Ислямска държава. Открити са мишени за терористични атаки

„Ислямска държава“ планира да извърши нападения срещу военни бази на САЩ в Кувейт, Бахрейн и Саудитска Арабия, съобщава израелска компания занимаваща се с интернет-сигурност. Хакерите твърдят, че са успели да проникнат в комуникациите на терористите и че са успели от там да вземат информацията, предаде Breitbart, цитирана от „Фокус“.

„Инсайтс“ е компания, водена от бившия офицер от военното разузнаване на Израел Алон Арвац, която е проникнала в профил на „Ислямска държава“ в кодирана платформа за общуване. Организацията използва платформата в т.нар. „дълбок интернет“, за да насочва нападенията на своите 500 водещи терористи.

Сред посочените цели е фигурирала църквата в Северна Франция, където местен свещеник бе убит на 26 юли от терористи, заклели се във вярност на „Ислямска държава“. Сред „извънредно специфичните цели“ са фигурирали военновъздушни бази на САЩ, Великобритания и Канада, както и такива на европейски държави и на Израел.

Арвац не обясни как компанията е успяла да проникне в групата, но заяви, че трябва да си поканен от някой от групата, за да бъдеш приет вътре. Той добави, че форумът ще бъде затворен без съмнение сега, след като това е разкрито пред медиите.


image0 (9K)