Франция е първият полуфиналист на Световното първенство в Русия!

Франция отстрани Уругвай след победа с 2:0 в двубой, игран в Нижни Новгород и е първият полуфиналист на Световното първенство в Русия.

Съставът на Дидие Дешан поведе в края на първата част с гол с глава на Рафаел Варан, а в 61-ата Антоан Гризман реализира второ попадение, виновник за което бе вратарят на „урусите“ Муслера.

В спор за място на финала Франция ще играе срещу Бразилия или Белгия. „Селесао“ и „червените дяволи“ излизат един срещу друг тази вечер от 21:00 часа.

 

Мачът започна с игра на високо темпо от страна и на двата отбора, но без чисти голови положения и с продължително тактическо надлъгване. Франция бе по-активният тим и държеше топката в продължителни периоди от време в половината на съперника, но без да създава някакви сериозни неприятности за вратаря на „урусите“ Фернандо Муслера.

Чак в последния четвърт час на първото полувреме играта предложи малко повече емоции и това логично доведе и до първия гол в срещата. Той падна в 40-ата минута, когато Рафаел Варан засече с глава центриране от фаул на Гризман и Франция поведе с 1:0

Уругвай можеше почти моментално да изравни, но капитанът на Франция Юго Лорис направи невероятно спасяване след удар с глава на Мартин Касерес. При добавката капитанът на „урусите“ Диего Годин също можеше да отбележи, но от непосредствена близост стреля над вратата на французите.

Доста по-интересно откъм събития бе второто полувреме. Уругвай отвори играта си и започна по-често да поглежда към вратата на Лорис, но вместо да се стигне до равенство, Франция нанесе втори удар и поведе с 2:0.

Антоан Гризман пробва далечен удар в 61-ата минута, който мина през ръцете на Муслера и влетя за втори път в мрежата му.

Няколко минути след това напрежението на терена се увеличи още заради опит на Килиан Мбапе да изкара червен картон на Кристиан Родригес. Повторенията ясно показаха, че Мбапе симулира и действията му доведоха до спречкване между почти всички играчи на терена, успокоено от главния съдия Нестор Питаня с жълти картони за Мбапе и Родригес.

В 65-ата минута Родригес можеше да намали резултата, но изстрелът му премина покрай лявата греда на Лорис.

До края на мача Франция умело тушира всякакви опити на Уругвай за промяна на статуквото и напълно заслужено си осигури място на полуфиналите. В тях играчите на Дидие Дешан ще срещнат победителя от мача между Бразилия и Белгия, който е по-късно тази вечер.

Уругвай – Франция 0:2
0:1 Рафаел Варан (40)
0:2 Антоан Гризман (61)

Уругвай: Фернандо Муслера – Мартин Касерес, Хосе Хименес, Диего Годин, Диего Лашалт – Нейтан Нанадес (73-Хонатан Урета), Лукас Торейра, Матиас Весино, Родриго Бетанкур (59-Кристиан Родригес) – Кристиан Стуани (59-Максимилиано Гомес), Луис Суарес
Селекционер: Оскар Табарес

Франция: Юго Лорис – Бенжамен Павар, Рафаел Варан, Самюел Юмтити, Лука Ернандес – Н’Голо Канте, Пол Погба – Килиан Мбапе (88-Усман Дембеле), Антоан Гризман (90+3-Набил Фекир), Корентен Толисо (80-Стивън Н’Зонзи) – Оливие Жиру
Селекционер: Дидие Дешан

Жълти картони: Родриго Бетанкур, Кристиан Родригес (Уругвай); Лука Ернандес, Килиан Мбапе (Франция)

Съдия: Нестор Питаня (Аржентина)


image0 (9K)