Фракционната мезотерапия – революция за вашите лице и тяло

За една от най-ефективните процедури за подобряване вида на кожата се счита фракционната мезотерапия, която представлява микроскопично инжектиране в строго определени области на епидермиса.

Принципът на процедурата

[ad id=“225664″]

Предимството на този вид мезотерапия е, че благодарение на инжектирането лицето и тялото ще придобият нов облик. Състоянието на епидермиса ще се регенерира на клетъчно ниво, а процесът неоколагенеза ще бъде стимулиран. Всичко това увеличава значително еластина в кожата.

Резултатите от фракционната мезотерапия стават видими дори и след 1-2 процедури. Максималният ефект на лифтинг и подмладяване се постига след 5-6 сесии.

Пораженията по кожата по време на инжектирането са незначителни. Зоната на пробиване е на малка площ на епидермиса с микроскопични лезии, чиято дълбочина от 0.5 mm и максимална ширина от 300 микрона. Местата на инжектиране са разположени едно спрямо друго в равни интервали.

На мястото на убождането се образуват възпалителни огнища, които доста бързо са отстранени благодарение на макрофагите и активността на фибробластите (1 ден). Този факт дава възможност дори за кратко време да се получи видим резултат. Процедурата се препоръчва веднъж на една до две седмици. В зависимост от вида и състоянието на кожата, сесиите могат да бъдат от 1 до 6.

Препоръки и противопоказания

[ad id=“263680″]

Фракционна мезотерапия може да се извършва на:

– лице

– шия и деколте

– корем и други части на тялото

Най-често процедурата се извършва по лицето, тъй като свързаните с възрастта промени са най-забележими там. Съществено се отличава от традиционната мезотерапия.

Препоръчва се при:

– наличие на видими бръчки и отпускане на кожата;

– следоперативни белези и стрии след бременност или бърза загуба на тегло;

– акне и пост-акне;

– пигментация на кожата;

– в области с плешивост на главата;

– разширени пори по лицето и увеличено омазняване;

– целулит;

– увиснала кожа по тялото.

Предимства на терапията:

За провеждане на фракционна мезотерапия се използва модерно оборудване, което управлява не само приложената доза от лекарството, но също така и перфорациите в областта на инжектиране. Това от своя страна значително ускорява производството на колаген и еластинови влакна.

Сеансите са абсолютно безболезнени, като се използват специално заточени игли, разположени в лъч.

Вместо хиалуронова киселина може да се използва мезококтейл, които включва:

– минерали;

– витамини;

– мастни киселини;

– аминокиселини;

– лекарства.

Избор на мезококтейл прави лекарят или терапевтът, в зависимост от състоянието на кожата на всеки отделен пациент. Преди да започнете процедурата, не можете да отидете на солариум, както и да приложите кремове и козметика. Наличието на странични ефекти се намалява до нула, което позволява на следващия ден да може да се гримирате или бръснете. Това е особено важно за тези хора, които са постоянно под обществено внимание.

МАЙ в НЕОЛА с големи намаления – месец на красивата и блестяща кожа!


image0 (9K)