Фотоизложба в Стара Загора за насърчаване на раждаемостта „Направи го за България!“

Под надслов „За да го кръстиш, трябва да се роди“, Движение за Национална кауза (ДНК) представя най-емоционалните кадри от изминалото Национално кръщене в градове-участници в събитието. Двуседмичните фотоизложби са част от второто издание на кампанията в подкрепа на раждаемостта „Направи го за България“ и ще се проведат през целия месец май на централните локации в 7 български града.  В Стара Загора събитието се провежда с подкрепата на Община Стара Загора. Откриването е на 12 май, в 11 ч., на централната алея в парк „Пети октомври“.

[ad id=“225664″]

Подбраните фотографии в широкоформатен, пълноцветен печат представят най-красивите и емоционални моменти от кръщенето в съответния град. Премиерата на инициативата е в Пловдив на 2 май, а изложбата в София на 1 юни бележи нейния финал.

Кампанията „Направи го за България“ е подкрепена от Българската православна църква и се провежда под патронажа на Негово Светейшество патриарх Неофит. Основни медийни партньори са bTV Медиа Груп, списание „9 Месеца“ и в-к „24 Часа“. Част от средствата, генерирани в кампанията, ДНК дарява на фондация „Искам бебе“ в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми, а посланици на каузата са значими обществени личности като Владо Николов, Хилда Казасян и Мария Гроздева.

[ad id=“263680″]

През есента на 2017 година над 10 000 души участваха в мащабното Национално кръщене, когато бяха кръстени 1000 от регистрираните в първото издание на кампанията бебета. Стара Загора бе един от 10-те български града, в които се проведе кръщението на новородени деца. Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров получи сертификат за особен принос за съхраняването на българското ДНК. Това стана по време на кампанията в подкрепа на раждаемостта “Направи го за България”.

[ad id=“236999″]

Борбата на ДНК с демографската криза в България продължава и през 2018 г. Желаещите да подкрепят каузата и да участват във второто издание на „Направи го за България“, могат да регистрират бременност на napravigo.bg. – официалният сайт на инициативата.

 


image0 (9K)