Формула 1 се отказва от сексапилните момичета преди старт

Ръководството на Формула 1 взе решение, което определено няма да се хареса на повечето мъже.

[ad id=“225664″]

От началото на сезон 2018 в най-известния автомобилен шампионат вече няма да присъстват сексапилните момичета, които до този момент стояха с табелки пред всеки един болид на стартовата решетка в минутите преди старта и презентираха спонсори. Причината – новите собственици на Формула 1 смятат, че момичетата вече не са „приемливи“ или „свързани с Формула 1 и нейните фенове“, пише GONG.bg.

„Смятаме, че този обичай не съответства на ценностите на нашата марка и определено е в противоречие със съвременните обществени норми“, заяви комерсиалният директор Шон Брачис.

В същото време някои пилоти се обявиха против това решение. „Би било жалко, ако отнемем красотата от стартовата решетка“, сподели Нико Хюлкенберг. „Момичетата трябва да останат“, допълни Макс Ферстапен.

[ad id=“263680″]

Решението идва седмица, след като от Професионалната дартс корпорация забраниха използването на момичета, извеждащи състезателите. От женски организации призоваха използването на красиви жени за промоция да бъде прекратени и в бокса, UFC и колоезденето.

А от групата на момичетата, които до този момент изпълняваха тази роля във Формула 1, се изказаха много негативно за решението, което ги лишава от основен доход. „Това е дразнещо и съм отвратена, че от Формула 1 взеха това решение заради малцинството, за да бъдат политически коректни“, коментира една от тях.
dunavmost.com


image0 (9K)