Финансиране на проект „Фабрика за постижения“ получи „Свят без граници“

СНЦ „Свят без граници“ получи финансиране за реализацията на проект „Фабрика за постижения“ от семейна фондация „Лъчезар Цоцорков“.

Той ще се реализира в рамките на една година и е на стойност 28 947 лв.

Целева група по проекта са 75 деца и 50 родители, като основна цел е създаването на подходяща среда за личностно, социално развитие и образователно включване. В края му е заложено разработването на цялостна педагогическа система от доказано работещи методики за изграждане и развитие на социални и емоционални умения при деца на възраст между 7 и 10 години (1-4 клас).

За целите на проекта се използват различни модели:

1. Обучения на учители, директори
2. Академия СЕО (Социално Емоционално Образование) в две направления: пряка работа с деца и ученици и обучения на родители
3. Коучинг, валидизиране и пробиране
4. Административни дейности

През месец март проектът вече стартира реализацията си на територията на две училища- ОУ „Георги Райчев“- Стара Загора с директор Николай Широв и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Смилян с директор Лиляна Балийска.

„Проектът „Фабрика за постижения“ е финансиран от семейна фондация „Лъчезар Цоцорков“. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на сдружение с нестопанска цел „Свят без граници“ и не отразяват непременно вижданията на семейна фондация „Лъчезар Цоцорков“ или нейните партньори”.


image0 (9K)