Финансиране за близо 2 млн. лв. спечели Международният младежки център в Стара Загора

Одобреното финансиране по изпълнение на проект „Международен младежки център – мисли локално, действай глобално!“, по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, получи Община Стара Загора.

Одобрената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 1 870 986 лева за период от 36 месеца.

Проектът предвижда реконструкция и обзавеждане на една мултифункционална зала и активна международна дейност с цел обмяна на опит и повишаване качеството на предлаганите дейности.

На местно ниво, екипът на Младежкия център ще разшири обхвата си на работа като достигне до най- уязвимите групи на територията на Област Стара Загора.

За последните 5 години Международният младежки център в Стара Загора се утвърди като притегателно място за младите хора, предлагащо възможности за личностно развитие, повишаване на знанията, уменията, компетенциите и подкрепящо процеса на социално включване на уязвими групи.

През 2017 година Младежкият център в Стара Загора бе удостоен със Знак за качество на Съвета на Европа, а през 2019 година срокът на отличието бе удължен с още 5 години. Знакът за качество е доказателство за високите стандарти на младежка работа, развивани от екипа на Центъра.


image0 (9K)