Финалът на ученическото състезание „Детективска агенция“

Ученици от СУ „ Христо Смирненски“ се изправиха в последният в кръг от „Детективска агенция“ срещу още 4 отбора от регион Стара Загора. Състезанието е организирано от Регионална библиотека „ Захарий Княжески“ и „Етносвят България“.

Събитието е много интензивно и интересно за всички участници. Преди самото състезание, учениците имат възможност да погледнат зад завесата на Първо районно управление на МВР в град Стара Загора. Участниците са посрещнати от представители на Детска педагогическа стая и униформен полицай, който им разказва подробно за особеностите на професията. Децата имат възможност да надникнат зад решетките на килиите, да видят как дежурният полицай получава сигнали по райони, да влязат в стаята за разпознаване на престъпници и да се качат на най-новата патрулна кола. Всички участници и техните ръководители са силно впечатлени от сутрешната беседа и много от учениците преоткриват значението на професиите полицай и инспектор.

Самото състезание преминава през 7 различни игри – упражнения, като за оценяването се грижи предварително подбрано жури. Организацията е на високо ниво.

Гост на събитието е г-жа Сотирова, зам.-кмет на гр. Стара Загора.

Участниците са предизвикани с най-разнообразни игри, в които трябва да покажат умения за работа в екип, наблюдателност, креативност и разбира се усет към детайлите. Някои от игрите включват опис на предмети, довършване на разказ със спомагателни думи, строеж на кула от кибритени клечки, търсене на следи и различни други дейности.

Учениците от СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора се представят блестящо , събирайки 31 точки.

Всички участници получават награди и лиценз – сертификат за участие.

Нека тази инициатива да продължи и през следващите години, а учениците да дават най-доброто от себе си.


image0 (9K)