“Физика на тъгата” ще звучи с гласа на Доналд Съдърланд

Анимационната версия на “Физика на тъгата” на английски език ще звучи с гласовете на канадския актьор Доналд Съдърланд и сина му Росиф Съдърланд. Това съобщи във Фейсбук аниматорът Теодор Ушев.

Проектът е вдъхновен от едноименната книга на писателя Георги Господинов, който по-късно също обяви новината.

“Всичко е възможно, когато има добра воля и отдаденост! Гласовете на английската версия на „Физика на тъгата“ бяха записани и завършени след серия от сесии в Ню Йорк и Монреал”, написа Ушев.

Вторият роман на Георги Господинов „Физика на тъгата“ с излизането си оглавява класациите за най-продавани книги в България. „Георги Господинов пише световен роман, който е и български“, коментират критиците. И познават. Книгата се радва на успех и в Съединените щати с превода на Анджела Родел.

Теодор Ушев коментира, че проектът е възможен “благодарение на тези невероятни хора, актьори и вече съмишленици в Тъгата – Росиф Съдърланд и Доналд Съдърланд (в ролите на сина и бащата), които доказаха, че колкото по-голям артист си, толкова си по-човечен и скромен”.

Доналд Съдърланд е познат от филми като “Игрите на глада”, “Гордост и предразсъдъци”, „Време да убиваш“, „Изкуството на войната“

Това е поредният проект на аниматора Теодор Ушев и писателя Георги Господинов. Общият им филм „Сляпата Вайша“ беше номиниран за „Оскар“ в категорията на късометражните рисувани ленти.

www.svobodnaevropa.bg Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036


image0 (9K)