Фестивал „Хляб и Вино“ 2018 отприщи коледно-новогодишното настроение в Стара Загора

Фестивал „Хляб и Вино“ 2018 успя да събере над 1335 лв. от такса вход – пари, които ще бъдат дарени на дете в здравословна нужда – това е 17-годишната ученичка Фани от Стара Загора.

 

Лице на благотворителната кампания и тази година беше Мисис България Европа Ива Гургуриева. Благодарим на всички, които посетиха изложението и дадоха своята лепта за това добро дело. Фестивалът беше открит с приветствие от зам.кметът по туризма г-жа Красимира Чахова и зам.кметът по образование и култура г-жа Ваня Сотирова. Всички присъстващи бурно аплодираха двукратния световен шампион Радо Кирязов, който разкри част от тайните на хубавата пица, с която преди десетина дни грабна световната купа в Португалия. Интересното е, че тя е била замесена с тесто с розова вода от казанлъшкото село Ръжена и гарнирана с типично българската билка тученица и изцяло български продукти.

Атмосферата на фестивала премина в традиционен български дух с певческите и танцови изпълнения на фолклорните формации „Гъдулица“ от Казанлък, „Нашенци“ и „ЕтноЗара“ от Стара Загора.

16 винарски изби предлагаха на посетителите да дегустират от най-добрите им вина – Анжелус Естейт, Александра Естейт, Домейн Бояр, Домейн Менада, Братя Минкови, ВИ „Мараш“, „Бетър Халф“, Санта Сара, Ормани, Чифлик ливади, Салла, Черноморско злато Поморие, „Малката звезда“, артистичната винарна Росиди, а на щанда си Метро Кеш енд Кери представи освен български и вносни вина. Интересен акцент в изложението направиха плодовите сръбски ракии от „Simex“, представени от дистрибутора им за България, г-н Олег Стаменов.

Благоуханен топъл хляб, замесен с квас, представиха пекарите от Ресторант „Орфеида“ и Пекарна „Кочмаров“. Лично майстор Светослав Кочмаров презентира своята продукция и получи много аплодисменти. Възпитаниците на ПГОХ „Райна Княгиня“ представиха оригинално аранжирани фруктиери .

В същото време край пещта и барбекюто кипеше неуморен труд – шеф Юри Велев от Метро Академия заедно с колегите си и майстор-готвачите на Ресторант „Орфеида“ приготвяха вкусни месни специалитети с месо, зеленчуци и вино. Световният пица-шеф Радо Кирязов се развихри като за световно и нахрани всички желаещи с невероятните си пици. Златните медалисти от „Месомания“ – фирма „Кумир СИ“, се бяха погрижили да има непрекъснат поток от изпечени на жар кебапчета и кюфтета, а щанда си бяха украсили с различни сушени деликатеси от месо.

Изобщо, имаше за всекиго от всичко. Надяваме се, че и вие сте били сред нас и може би ще се познаете на някои от снимките. За да се видим отново на следващото издание на Фестивал „Хляб и Вино“.


image0 (9K)