Фестивалът „Здравей, Здраве“ ще се проведе за четвърти път в Стара Загора

Четвъртото издание на фестивала „Здравей, Здраве“ ще се проведе на 10 октомври от 9.30 до 20.00 часа на Античния форум в Стара Загора. И тази година той преминава под мотото ЕдинЕние.

Фестивалът популяризира здравословния начин на живот във всички негови аспекти: физическо, емоционално, ментално и духовно здраве, като използва основно ресурсите на Стара Загора и за Стара Загора. Цели се създаване на информираност и провокиране интереса на хората към здравословния начин на живот, като се представи широка гама от естествени начини за възстановяване на здравето и предотвратяване на заболявания и стимулиране използването на здравословни стоки и услуги. Фестивалът насърчава специалисти и експерти да представят методи с доказана ефективност, безопасност и простота на приложение. „Здравей, Здраве!“ е трибуна на холистични лекари, консултанти, лектори, терапевти, хора, занимаващи се с психологична помощ, създатели и производители на здравословни храни и добавки, треньори на лечебни двигателни техники, които представят един впечатляващ и завладяващ свят в полза за здравето.

Здравей, здраве”, Стара Загора е начинание, което се реализира чрез доброволния труд на физически и юридически лица от Стара Загора, а и от цялата страна. Фестивалът се осъществява с неотменимото съдействие и подкрепа на Община Стара Загора, а негови съорганизатори са: Народно читалище „Родина“, Спа хотел „Терма“, с. Ягода, Държавна опера, Международен младежки център, Държавен куклен театър, Търговско-промишлена палата, Регионален исторически музей, Граждански клуб „Липа” и много други организации и съмишленици.
Тази година, предвид епидемиологичната ситуация, фестивалът ще се проведе на открито на Античния форум в един, вместо в два фестивални дни.
Както е характерно за форума, отново са обособени няколко зони. Сцената на Античния форум ще предложи лекции на известни лица от българското общество, а обособената „малка сцена” традиционно ще предложи лекции с демонстрации на вече популярни оздравителни методики. Както и в предишните издания, ще има Детски кът с разнообразна програма и различни дейности за най-малките. Базарът на стоки и продукти, свързани със запазването и поддържането на здравето, ще бъде разположен по продължение на Античната улица. Зона за различни видове йога, практики, медитации и терапии също по традиция намира своето място на фестивала.
За първи път организаторите на фестивала са подготвили музикални паузи между лекциите. Всички те ще бъдат от любителските колективи при Народно читалище „Родина-1860”. То е съорганизатор на „Здравей, здраве” още от първото му издание. Сега за доброто настроение на публиката ще допринесат Детски танцов състав „Загорци”, Вокална студия „Усмивки” и Детско-юношески народен хор „Жарава”.
Сред известните лектори във ІV-тото издание на Фестивала са д-р Румен Стоилов, проф. Жеко Ганев, Атанас Скатов, Ганета Сагова и др. Интерес предизвиква и специалната демонстрация на Българска федерация по УШУ.
Финалната лекция ще изнесе известният преподавател по физика Теодоси Теодосиев, а най-специалният жест идва от БНТ, продуцентите и режисьора на новия документален филм за него „Формулата на ТЕО”. В самия край на фестивала филмът ще направи своята премиера в Града на липите.
Facebook: Фестивал „Здравей, здраве“ Стара Загора


image0 (9K)