Фестивалът за електронна музика в Слънчев бряг отложен заради акциите на Валери Симеонов

Най-големият фестивал за електронна музика в Слънчев бряг – SOLAR Summer, се отлага заради показните акции на вицепремиера Валери Симеонов в големи дискотеки, съобщиха организаторите на фестивала – Yalta club. В него се казва, че се опасяват, че техниката на диджеите ще бъде иззета и това ще свали имиджа им в цял свят.

[ad id=“236999″]

При първата акция в курорта на Симеонов, популярният диджей Станчо беше задържан, защото отказал да предаде лаптопа си, пълен с музика. Компютърът му беше иззет и той се оплака, че не може да работи.

Фестивалът SOLAR Summer се провежда от 10 години на Cacao Beach в Слънчев бряг, а тази година трябваше да се състои на 18 август, петък.

Ето какво пише в съобщението:

„Във връзка със случващото се в курортен комплекс Слънчев бряг, взехме решение да прекратим преждевременно ежегодния фестивал SOLAR Summer 2017. Към този момент, а и през целия сезон, липсват подходящите условия, които да гарантират характерните за SOLAR качествен звук, ефектна сцена и безпроблемно протичане на събитията.

[ad id=“226585″]
През всички тези години на този плаж сме организирали участия на най-големите имена в света на електронната музика, а през курорта са минали хиляди фенове дошли да видят имена като Fatboy Slim, Armin van Buuren, Pete Tong, Tiesto, Richie Hawtin, Fedde Le Grand, Mark Knight, Victor Calderone и други, което направи Слънчев бряг една от най-желаните парти дестинации в Европа, наред с Ибиза и Миконос, и постави курорта на челни места в редица световни класации.

Никога не сме си представяли ситуация, в която музиката на световен топ артист може да бъде спряна, а техниката конфискувана. Във времената на социалните мрежи, новината за това ще се разпространи мълниеносно в цял свят, което ще се отрази изключително негативно на имиджа, както на България, така и на нас като организатори.

Очакваме всички компетентни органи да вземат адекватно становище по въпроса без постоянно да си прехвърлят отговорности, както се случва в последните 10 дни.

За съжаление, както в много други области, така и тук, страната ни изостава сериозно от тенденциите и дори в някои отношения върви назад, а като резултат, редица добри събития и фестивали по Черноморието спряха своето съществуване, което пък доведе до сериозен отлив на младите хора и платежоспособните туристи от България“.

Организаторите- Yаlta club поднасят извинения на всички и уточняват, че се договарят нови дати за участията на Adam Beyer и Paco Osuna, като най-вероятно ще бъдат насрочени до края на годината в София. Закупените билети ще важат за новите дати, но могат да бъдат и върнати в офисите на „Ивентим“ или на касите, където са били купени, пише dir.bg


image0 (9K)