Фестивалът Въздухария 2017 започва днес следобед!

От днес следобед до неделя, на Манастирската поляна край Сопот, ще се проведе четвъртото издание на фестивала Въздухария, посветен на всички видове въздушни спортове – парапланеризъм, делтапланеризъм, лека авиация, парашутизъм, Base jump, speed flying.

[ad id=“225664″]

На фестивала ще има и две музикални сцени, на които ще се изявят Миленита, Митко Таралежков, Zeyra, Ambient Folklore, DJ Dharba и други.
Освен това – множество работилници за деца и родители – за изработване на хартиени самолетчета, рисуване с къна и др. Всички ще могат да се включат и в традиционния карнавал във въздуха.

Специални гости на фестивала ще са:

– Носителят на рекорда по дълъг прелет с парапланер Ясен Савов, който вчера стана и шсмпион в Bulgaria Open по парапланеризъм
– световният атлет на Red Bull Весо Овчаров, единствен по рода си Infinity Tumbling пилот
– специалните гости от Франция Ерик Варле и Томас Виетен, които се занимават в по няколко дисциплини едновременно – акробатичен парапланеризъм, BASE jump ( със специален костюм), speed flying, sky diving.

 [ad id=“236999″]

Ще направят няколко демонстрации през стрите дни на фестивала
– конструкторът на самолети и пилот Александър Мариносян – лекция за самолетостроене и демонстрация по акро летене със самолет.

„Достъпът до фестивала е свободен, тъй ще се радваме да ви видим още в петък следобед или събота сутрин, когато можете да заснемете първите акробатични демонстрации във въздуха“, сподели Елиза Стоева.

Пълна програма на летателни и земни активности

Официалното събитие

Официална страница


image0 (9K)