Фестивалът във Венеция започна, звездите се показаха в пълния си блясък

Истински моден дуел се разиграва на червения килим последните дни. С откриване на филмовия фестивал във Венеция, започна и гастролът на звездите в най-бляскавите им тоалети.

Международният филмов фестивал във Венеция, 73-ти поред, бе открит на 31 август вечерта с филма „La la Land“ с Райън Гослинг и Ема Стоун в главните роли. Става дума за ретро джаз мюзикъл, който говори за трудните изпитания и щастието, пред които са изправени тези, които следват мечтите си, а според първите отзиви, Гослинг и Стоун брилянтно са изиграли своите роли.

ella11

На червения килим среща си дадоха не само Ема Стоун и Барбара Палвин, но също така и Джема Атертън и невероятната италианска актриса Франческа Киприани, която се превърна в абсолютна сензация.

gema21

Младата звезда Ела Пърнел също привлече погледите, както и Шиниъд Кюсак, с която се появи Джеръми Айрънс. Бианка Балти, Валентина Лодовини, Нина Хос, Соня Бергамасо, както и звездата от „Страсти в Тоскана“ Ана Сафрончик.

jeremy121

Словено-италианската актриса Антония Лискова също заспели на червения килим, а след нея преминаха Анита Каприоли и Валентина. Красавиците определено кръстосаха шпаги, демонстрирайки чар, стил и красота.

jeremy12211

След откриването на фестивала, в знак на почит към жертвите на земетресението в централна Италия, снощи не бе проведена традиционната гала вечеря и прием. Това обаче не попречи на звездите да грейнат в пълния си блясък, на червения килим.

venice-r22

Филмът „La la Land“ на режисьора Демијен Шазел е един от 20-те в конкурса за наградата „Златен лъв“. Днес следва прожекция на филма „Les beaux jours d`Aranjuez“ на Вим Вендерс, като става дума за адаптация на пиесата на австрийския писател Петер Хандке.

ana-r22

В основната конкуренция на най-големия филмов фестивал в света, ще бъде показан и филм на Терънс Малик „Voyage of Time“, документален филм за Космоса, в който разказвач е Кейт Бланшет, а след него е трилърът на модния дизайнер Том Форд „Nocturnal Animals“. В конкурсната програма е и лентата „Jackie“, биографичен филм за Джаки Кенеди, в която участва Натали Портман, след това са „On the Milky Road“ на Емир Кустурица с Моника Белучи, както и „Paradise“ на Андрей Кончаловски.

valentina-r1

Извън програмата ще бъде показана и драмата на тема Втората световна война, „Hacksaw Bridge“, режисиран от Мел Гибсън, както и римейк на класическия уестърн „Великолепната седморка“.

ema-stoun1 (Copy)

Златен лъв за цялостно творчество ще получат френският актьор Жан-Пол Белмондо и полския режисьор Йежи Сколимовски, докато специални прожекции ще бъдат посветени на режисьорите Майкъл Чимин и Абас Киаростами, които починаха през юли.

bjanka-balti-1 (Copy)

Деветчленното жури оглави британския режисьор Сам Мендес, а решението за наградите ще бъде оповестено в последния ден на фестивала, на 10 септември.

Източник – Жена на върха


image0 (9K)