Фермерският пазар в Пловдив кани земеделски производители

Фермерският пазар в Пловдив търси земеделски производители, които да предлагат продукцията си в Града под тепетата, пише „Български фермер“.

За да се включат производителите – физически или юридически лица, трябва да са регистрирани като ЗП. В пазарите могат да участват и занаятчии, кулинари, преработватели на храни, винопроизводители и пивовари, чиито производства са регистрирани, както и производители на сапуни и козметика. Пловдивските фермерски пазари насърчават участието и на творци и занаятчии на нехранителни традиционни и еко изделия, стига те да имат артистична, културна или историческа стойност.

Според правилата не се допускат прекупвачи, производителите могат да представят само свои продукти. Храната трябва да е произведена по екологичен, натурален и здравословен начин. Не се разрешава участието на храни със синтетични съставки и ГМО, за био-то се изисква сертификат. От всеки участник се изисква да представи копие на разрешителните документи за продажба на всяка една стока, която представя.

От организаторите предупреждават, че всеки участник носи отговорност като самостоятелен търговски обект, ползващ една обща пазарна площ с другите участници, включително отговорност за предлаганата продукция, както и за отчетността пред съответните контролиращи институции.


image0 (9K)