Федерер и Надал подобряват рекорда за зрители на тенис мач

Тенис титаните Роджър Федерер и Рафаел Надал ще играят в шестото издание на благотворителния „Мач за Африка“ на 7 февруари 2020 година в Кейптаун, Република Южна Африка.

Мачът ще бъде наблюдаван от над 50 хиляди зрители, което не се е случвало в историята на тениса.

Организаторите продадоха за по-малко от 10 минути 48 хиляди билета за събитието през септември. Много фенове бяха разочаровани, че не са успели да си купят талони за срещата.

Затова днес беше обявено, че се пускат още 2670 билета за „Кейптаун стейдиъм“ на лотариен принцип и така местата стават общо 50 670.

Федерер е замесен и в сегашния световен рекорд за посещение на тенис среща. На 24 ноември в Мексико Сити демонстративният мач с Александер Зверев беше наблюдаван от 42 517 зрители.

Освен класиката между Роджър и Рафа ще има и среща на двойки. В нея швейцарецът ще си партнира с основателя на „Майкрософт“ Бил Гейтс, а испанският левичар ще играе с южноафриканския комик Тревър Ноа.

Инициативата „Мач за Африка“ събира средства за фондацията на Федерер, които отиват за изграждане на училища на Черния континент, стипендии за ученици и обучение на преподаватели.
‹‹ Предишна статия


image0 (9K)