ФБР: Тръмп няма нищо общо с хакерските атаки срещу Хилари Клинтън

ФБР и други компетентни служби в САЩ за момента не са открили нещо, което да свързва Доналд Тръмп с властите на Русия. Това съобщава електронното издание на влиятелния вестник „Ню Йорк Таймс“.

„Агенти са проверявали близки до Тръмп съветници и бизнесмени, които са контактували с руски финансисти. Разследвани са и лицата, които бяха замесени в хакерската атака срещу компютрите на Демократическата партия. Нито едно от разследванията за момента не е показало нещо, което да свързва Тръмп с правителството на Русия“, са заявили от ФБР.

Доналд Тръмп е кандидат за президент на САЩ на Републиканската партия. Демократическата партия на другия основен кандидат Хилари Клинтън го обвинява, че се ползва с подкрепата на руските власти.

Лидерът на демократите в Сената на Конгреса на САЩ Хари Рийд изпрати открито писмо до директора на ФБР. Той поиска да бъдат огласени данните за предполагаеми връзки на Тръмп и най-близките му съветници с Русия.

Рийд упреква шефа на ФБР, че е съобщил публично за новото разследване срещу Хилари Клинтън, която е кандидат за президент на Демократическата партия. Федералното бюро за разследване проверява твърденията, че тя е изложила на риск националната сигурност на страната. Твърди се, че това е станало, защото тя е използвала лична електронна поща за служебни цели, когато беше Държавен секретар на САЩ.


image0 (9K)