ФБР разследва опит за отравяне на Тръмп

Федералното бюро за разследвания (ФБР) заяви, че е започнало разследване след съобщение за изпратено до президента Доналд Тръмп писмо, в което е имало силна отрова.

„ФБР и нашите партньори от Секретната служба и службата за пощенска инспекция провеждат разследвана на подозрително писмо, изпратено на пощенския адрес на правителствен обект на САЩ. В настоящия момент заплаха за обществената сигурност няма“, се казва в изявление на вашингтонския офис на ФБР.

За писмо, адресирано до Тръмп, в което се е съдържала силната отрова рицин съобщи вчера CNN , като се позава на два източника от правоохранителните органи.

Според информацията, направени са били два теста, които са потвърдили наличието на рицин в писмото. И се подчертава, че цялата поща на Белия дом се сортира и подрежда във „външен обект“.

Служител на правоохранителните органи заявяват пред CNN, че разследващите проучват възможността писмото с рицин, изпратено на Тръмп, да е дошло от Канада.

В отговор Мери-Лиз Пауър, главна говорителка на канадския министър на обществената сигурност Бил Блеър, заяви: „Наясно сме със загрижените съобщения за пакети, съдържащи рицин, изпратени до адреси на федералното правителство на САЩ. Канадските правоохранителни органи работят в тясно сътрудничество с американските си колеги. Тъй като това е активно разследване, не можем да коментираме повече.“

Властите разследват и други подобни пакети, изпратени на адреси в Тексас, които могат да бъдат свързани със същия подател в Канада, заяви американски служител на правоприлагащите органи пред CNN.

 


image0 (9K)