ФБР приключиха разследването срещу Хилари Клинтън

В навечерието на президентските избори в САЩ (8 ноември), Федералното бюро за разследване (ФБР) обяви, че няма основания за привличането на Хилари Клинтън под съдебна отговорност.

Кандидатът за президент беше разследвана по обвинения, че е изложила на риск националната сигурност на САЩ. Причината – по времето, когато беше Държавен секретар, Хилари Клинтън използвала личната си електронна поща за служебни цели.

В писмо до членовете на Конгреса директорът на ФБР Джеймс Коми съобщава, че са приключили разследването. Хилари Клинтън не е извършила престъпление, категоричен е Коми. Тази новина даде нов тласък на предизборната кампания на бившата Първа дама. Социологически проучвания показват, че тя отново изпреварва своя основен опонент – милиардерът Доналд Тръмп.

В края на октомври, само 11 дни преди президентските избори в САЩ, ФБР реши да възобнови разследването срещу Хилари Клинтън. Сега от Бюрото заявяват, че тя е проявила само небрежност, като е държала секретни документи  на собствения си частен сървър.


image0 (9K)