ФБР отново разследва Хилари Клинтън, тя води пред Доналд Тръмп

Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън води пред своя съперник Доналд Тръмп от Републиканската партия. Това показват последните социологически проучвания. Те бяха огласени на фона на съобщението, че ФБР подновява разследването на скандала около служебните електронни писма на Хилари Клинтън, когато тя беше Държавен секретар на САЩ.

42% от американците я подкрепят в президентската надпревара, докато 36% са за Тръмп. Проучването показва, че милиардерът губи подкрепа сред жените като цяло. Той обаче води с два пункта пред Клинтън сред белите жени.

Междувременно Националният комитет на републиканската партия обяви, че Хилари Клинтън би трябвало да бъде извадена от предизборната надпревара заради новото разследване на ФБР.

„Несъмнено, Хилари Клинтън хиляди пъти е създавала заплаха за разкриване на поверителна информация, опитвайки се по време на работата си в Държавния департамент на САЩ да скрие своите корупционни схеми“, посочват републиканците.

От своя страна тя призова ФБР да оповести всички факти от своето разследване по случая. Проверяват я, че като Държавен секретар е използвала частната си електронна поща за служебни цели, което е създало риск за националната сигурност на САЩ.


image0 (9K)