ФБР започна разследване на самоубийството на милиардера Джефри Епстайн

ФБР започна разследване на самоубийството на американския финансов магнат Джефри Епстайн, обвинен в сексуален трафик и експлоатация на непълнолетни. Той беше открит мъртъв в килията си във федерален затвор в Манхатън.

Медиите в САЩ напомнят, че 66-годишният Епстайн е направил опит да се обеси в килията си на 23 юли и е бил намерен да лежи в без съзнание на пода. На 6 юли финансистът беше арестуван след нов преглед на някога пазеното в тайна споразумение, което финансистът сключи с прокуратурата. През 2008 г. той се е признал за виновен пред съда във Флорида по обвинения, че е подтиквал и доставял с цел проституция момичета до 18 години.

Споразумението тогава е сложило край на разследване, което можеше да доведе до доживотен затвор за Епстайн. Вместо това той беше осъден на 13 месеца затвор и трябваше да плати обезщетения на десетки от някогашните си жертви. Епстайн често е бил близък с богати и влиятелни личности, включително с президента Доналд Тръмп, бившия президент Бил Клинтън и принца на Великобритания Андрю, пише Би Би Си, цитирани от БТВ.


image0 (9K)